Neden İşitme Cihazı Kullanmalısınız

Çocuklarda İşitme Kaybı
Çocuklarda İşitme Kaybı

İşitme Cihazı Neden Kullanmalısınız, işitme cihaz kullanarak çevreniz ile daha iyi ve daha sağlıklı iletişim kurabilirsiniz.
işitme cihaz kullanarak çevrenizde yapılan muhabbetlere daha akıcı ve söylenenleri tekrarlatmadan katılabilirsiniz.
Bulunduğunuz ortamlarda ve ya evinizde televizyon ve radyonun sesini çok fazla açmadan dinleyebilirsiniz.

İşitme cihazı ile sinema, tiyatro ve etkinliklerde rahatça gidip seslerini kolaylıkla duyabilirsiniz.
Telefonda dostlarınızla rahatlıkla sohbet edebilirsiniz. İşitme Testi Odyometri Nedir 2023
Daha önce uğultu şeklinde duyduğunuz bir çok sesi birbirinden ayırabilirsiniz.

İşitme cihazı kullanmanız için nedenler

işitme cihaz kullanıyorsanız gezmeye çıktığınızda trafikte ya da sokakta güvenle dolaşıp karşılaşabileceğiniz tehlikelerden korunabilirsiniz.
Hayata olan bağlılığınızı arttıran doğadaki bütün güzel sesleri zorlanmadan tekrar duyabilirsiniz.
İşitme cihaz kullanımı toplum içerisinde kendinize olan güveninizin artmasına neden olur. İzmir İşitme Merkezi 2023
İşitmede azalmanın ve işitme kaybının getirebileceği sinirlilik, depresyon, içe kapanma gibi psikolojik problemlerden uzaklaşmış olursunuz.

İşitme ve İşitme Cihazlarına Dair Herşey

İşitme kaybı yaşayan hastalara daha kaliteli ve iyi bir işitme cihaz sunabilmek için 2012 yılından beri çaba gösteren, hasta memnuniyetini ilke edinmiş, konusunda uzman Odyometrist ve Odyolog kadromuz ile işitme cihazları teknik servis ekibimiz ile hastalarına daha iyi işitme cihazları verebilmek için üreten ve düşünen bir firma” diyebiliriz.

Neden İşitme Cihazı Kullanmalısınız
Neden İşitme Cihazı Kullanmalısınız

Belki de işitme cihaz uygulaması yaptığımız hastaların memnuniyetinin tek ve yegane sebebi de bu. Çünkü biliyoruz ki; ancak bir işitme cihazını severek uyguladığınız zaman işitme cihaz uygulaması alanında kendinizi daha da geliştirmiş ve daha başarılı görebilirsiniz.İşitme merkezimize dahil olan herkes de işini severek yapıyor ve işitme alanında gelişebilmek için çaba harcıyor.

İşitme cihazları, işitme cihaz tamiri, bakımı, aksesuarları ve işitme ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevabını bulabilirsiniz.

İşitme cihazı alırken nelere dikkat etmeliyim?

İşitme cihazına karar verirken belirli ölçütler göz önünde tutulur. İşitme kaybının derecesi, işitme kaybının hangi frekanslarda olduğu, konuşmayı anlama derecesi, kulaktaki hastalığın ne olduğu ve hastanın tercihi önemlidir.

İşitme cihazı
İşitme cihazı

Sadece bir kulakta işitme kaybı olduğu durumlarda o kulağa işitme cihazı takılması gerekir. Her İki kulakta birden işitme kaybı var ise işitme cihazın hangi kulağa takılacağına duyulan sesi anlama yüzdesine bakılarak karar verilir. Ancak tek yönlü işitmenin arttırılması sesin yönünün ayırt edilmesi açısından zararı olabilir. O nedenle her iki kulağa işitme cihazı takılması daha faydalıdır.

İşitme cihazı kulağımı tembelleştirir mi?

Hayır. İşitme cihazlarının kulağı tembelleştirmesi ya da mevcut hastalığın ilerlemesine sebep olması gibi bir durum söz konusu değildir.

Duyuyorum ama anlamıyorum. İşitme cihazı bu durumu düzeltir mi?

İşitme kaybınızla birlikte tam olarak duyulmayan sesler beyin tarafından algılanmadığı için zamanla bu sesleri unutmaya başlarsınız. Duyuyorum ama anlamıyorum şikâyetiniz sesleri/konuşmaları eksik duyduğunuzun ve bu sebeple unutulan kelimelerin/hecelerin olduğu anlamına gelmektedir. İleriki zamanlarda cihaz kullansanız dahi unutulan seslerin ve anlama yeteneğinin geri kazanılması çok zordur. İşitme cihazları, zamanla azalmış anlama yeteneğinizi geri getirmez. Son teknoloji işitme cihazları, sesleri duymanız ve anlamanız için harcadığınız eforu azaltır ve beyne sağlanan destekle birlikte mevcut anlama yeteneğinizi maksimum seviyede kullanmanızı sağlar.

İki kulağıma birden cihaz kullanabilir miyim?

Sesleri doğru algılayıp doğru yorumlamak için iyi işiten iki kulağımızın olması gereklidir. İşitme kaybı olan insanların yarısından çoğunda iki taraflı İşitme kaybı vardır.

İşitme Cihazlarına Dair Herşey
İşitme Cihazlarına Dair Herşey

Nasıl ki iyi görmek için iki gözümüzü kullanıyorsak ve nasıl ki gözlerimizle ilgili bir problem olduğunda çift camı gözlük kullanıyorsak aynı şekilde çift taraflı İşitme kaybında da çift cihaz kullanılması gerekir. Çift taraflı İşitme cihazı kullanımı, kulak tarafından algılanan ses sinyallerinin niceliğini ve niteliğini arttırır.

İki kulakta işitme cihazı kullanmanın faydaları nedir?

İki taraflı cihaz kullanmanın en önemli faydaları;

Sesin geldiği yönü tayin etme yeteneğiniz düzelir
Gürültülü ortamlarda konuşulanları anlamanız kolaylaşır
Kulak tembelliği riski azalır
Daha dolu, zengin ve rahat bir dinleme ortamına sahip olmanızı sağlar.
Kulaktaki işitme dengesini sağlar
360 derece duymamızı sağlar.
Kulak ve beyni yormadan daha düşük kazançla iki kulakta duymamızı sağlar.
Doğal işitmeye en yakın işitmeyi sağlar.

Devlet işitme cihazlarında nasıl destek oluyor?

Yaşa ve emekli/çalışan durumuna göre yapılan NET SGK katkısı ise aşağıda yer almaktadır:

0-4 yaş için veli çalışıyor ise net 1458 TL, veli emekli ise 1.822,50 TL
5-12 yaş için veli çalışıyor ise net 1296TL, veli emekli ise 1.620,00 TL
13-18 yaş için veli çalışıyor ise net 1215 TL, veli emekli ise 1.518,75TL
18 yaş üzeri için kişi çalışıyorsa net 810 TL, emekli ise 1.012,50 TL
Emeklilerin ödemesi gereken %10 katılım payını SGK emekli maaşından düşmektedir, çalışanlar ise %20 katılım payını cihaz aldığı firmaya öder.

Devlet desteğinden yararlanmak için ne yapmalıyım?

İşitme kayıplı kişi Devlet Hastaneleri veya Üniversite Hastanelerinin Kulak Burun Boğaz bölümlerine muayene için gitmelidir. Bu muayene esnasında KBB hekimine işitme problemi olduğunu söylemelidir. Kulak anatomisinin hekim tarafından muayenesinin ardından KBB hekimi gerekli gördüğü hastalarda işitme testi isteyecektir. İşitme testinden sonra işitme cihazı raporu ve reçetesi yazılmaktadır. Raporların geçerlilik süresi 4 ay, reçetelerin geçerlilik süresi 10 iş günüdür. SGK güvencesi kapsamındaysanız, işitme cihazı bedeli üzerinden, SGK’nın verdiği katkı tutarını düşerek işitme cihazınızı merkezimizden alabilirsiniz. İşitme cihazı bedeline SGK tarafından katkıda bulunulması için getirilmesi gereken belgeler ise Sağlık kurulu raporu (e-rapor), reçete (e-reçete şifresi) ve odyometri test sonuçlarının aslıdır.

Eski cihazımı alırken SGK’dan faydalandım. Aynı kulağıma tekrar devlet destekli cihaz alabilir miyim?

Devlet aynı kulak için beş yılda bir ödeme yapmaktadır. 5 yılı doldurmuşsanız SGK üzerinden cihaz alabilirsiniz. Bunun kesin cevabı için merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İşitme Cihazı

Categories: İşitme Cihazı

Written by:admin All posts by the author

işitme cihazı tamir | işitme cihazı tamir | işitme cihazı | izmir isitme merkezi | işitme cihazı tamir | izmir işitme cihazı | izmir işitme cihazı | işitme cihazı tamir | kulak kalıbı