İşitme Cihazı Neden Öter

İzmir İşitme Cihazları | İşitme Cihazı Teknik Servis

İşitme Cihazı Neden Öter Birinci neden ? genel de buşonun (yani kulak kirinin) kulak kanalını tıkaması yol açar. işitme cihazı buşonun engel olmasından dolayı sesi kulak zarına iletemediği için zardan geri döner. Bu da ötme yapar ve elbette kişinin duyma oranını etkiler.

İkinci neden de kullanılan kalıbın eskimiş, yırtılmış, deforme olmuş olması ve kulak kanalında durması gerektiği gibi durmamasıdır. Bu durumda işitme cihaz kalıbının yenilenmesi gerekir.

Üçüncü neden işitme cihaz ayarı esnasında cihazın kazancının, kalibrasyon ayarını geçecek şekilde ayarlanmasıdır.

Önlemek için ne yapılmalı?

Ötmenin olmaması için uzman ve kullanıcı bu durumlara dikkat etmeli, işitme cihaz kontrolleri aksatılmamalıdır.

İşitme Cihazı Neden Öter
İşitme Cihazı Neden Öter

Kulak İçi İşitme Cihazı Neden Öter?

İşitme cihazınızın stili, markası veya fiyatı ne olursa olsun, cihaz kulaklarınızdayken bir noktada ıslık sesi duymanız normaldir. Duyulan bu ıslık sesine Geribildirim denir. İşitme cihaz geri bildirimi, kulağınızı terk eden ve mikrofona geri dönüş yollarını bulan seslerden kaynaklanır.

Oradan, ses yeniden güçlendirilir, bu da can sıkıcı bir düdük sesi yaratır. İşitme cihaz geribildirimi, elinizi kulağınıza götürdüğünüzde, birisine sarıldığınızda, işitme cihazınızı takarken/çıkarırken meydana gelebilir.

İşitme Cihazı Ayarı Nasıl Yapılır

Geri bildirimin yaygın nedenleri şunlardır:

Aşırı kulak kiri birikmesi,
Çatlak veya kırık tüp,
Zayıf uyum,
Belirli frekanslarda çok fazla ses veya yerinden çıkmış mikrofonlar.
Bununla birlikte, sık sık geri bildirim alıyorsanız, günlük yaşamınızı aksatan durumlar yaşıyorsanız işitme cihazınızla ilgili başka bir sorun olabilir.

İşitme Cihaz Ötme Sebebi

Farklı markaların ve farklı model işitme cihazlarının ortak sorunu ötme sorunudur. Peki kullandığımız işitme cihazları neden öter ? işitme cihazlarında zaman zaman duyulan ıslık sesine benzer ses normal yaşantıda cihazı kullanırken duyuyorsanız bu bir sorun teşkil etmektedir.

İşitme cihazları yapısal olarak kulaklık ve mikrafonun birbirlerine yakın olmasından dolayı bazı durumlarda cihaz kendi sesini duyması durumunda cihazdan ne yazık ki ıslık sesine benzer hastayı rahatsız edici bir ses çıkarır.

İşitme Cihaz Hangi Sebeplerden Dolayı Öter ?

İşitme cihazları kulak arkası veya kulak içi olmaksızın ötme sebeplerinden başlıca geneli kulak ölçüsü veya kulak kalıbı yaparken yapılan eksik veya yanlışlardan kaynaklanır. Kulak kalıpları işitme cihaz için çok önemlidir. Her hastaya özel olarak yapılan kulak kalıpları uzman odyometristin isteği havayı sadece ventilasyon ile almalıdır. Kulak kalıbı gereğinden küçük yapılır ve hava alır ise cihaz öter.

Diğer Cihaz Ötme Sebepleride Şunlardır;
Kulak kiri birikmesi,
Çatlak veya kırık tüp,
Kulak kanalının tıkanması,
Belirli frekanslarda çok fazla gürültü veya yerinden çıkmış mikrofonlar.

Cihazım Ötüyor Ne Yapmalıyım ?

İşitme cihazlarının kalıbı, kulak kanalının zamanla çökmesi ve değişmesinden kaynaklı genellikle 3 ayda bir yenilenmesi gerekir. Kulak kalıbınızı yenilemenize rağmen hala işitme cihazınızda ötme sorunu devam ediyorsa cihaz servise alınıp bakıma girmeli.

Siz bir işitme cihaz satın aldığınızda ayarsız kullanmaya çalıştığınızda o işitme cihaz standart konumdadır.
Ancak iştime cihazı kullanan hastamızın kalın ve ince ses ihtiyacı, frekans alanlarında değişen kayıplar ve buna bağlı olarak ses ihtiyacı ancak cihaz ayarı ile mümkün olabilir.

İşitme Cihazı Bakım Önerileri 2023

Bunun yanı sıra işitme cihaz kullanan hastamızın rahatsız olduğu sesler ve bünyeden bünyeye değişen ses ihtiyacı veya rahatsız edici ses yüksekliği ancak cihaz ayarıyla mümkün olabilir.
Özellikle bünyesi hassas olan insanların algılama noktasıyla rahatsız edici seslerin birbirlerine yakın olması durumu özel ilgi isteyen bir iştir.

İşitme Cihazı İzmir
İşitme Cihazı İzmir

Bu dört şart yerine gelmediğinde cihaz yararlı olmaktan çıkıp rahatsız eden bir makine haline gelir. Piyasadan rastgele cihaz alan hastaların genel sorunu; aşırı gürültü ve baş ağrısıdır.
Cihazlardan maksimum yarar sağlamak için mutlaka erken teşhis ve hemen cihaz kullanmak gerekir.

Özellikle çocukların konuşmaya başlayabilmeleri için zamanında takmaları gerekmektedir. İşitme cihaz kullanımı geciktikçe faydası azalır. Diğer bir deyişle kayıp arttıkça fayda azalır. Yetişkinlerde hafıza zayıflığı, dil unutkanlığı, konuşma bozukluğu, asabileşme ve ileriki yaşlarda depresyona neden olabilir.

Cihaz ötmesi ile alakalı bir diğer konu ise;

Kulak Kalıbının Cihaza Göre Yapılması

Genelde piyasada biopar ve sert kalıp kullanılır. Çocuk ve yaşlılarda biopar, genç ve orta yaşlarda ise sert kalıp tercih ediliyor. Sağlık açısından sert kalıp daha iyidir. Cihazlar kesinlikle kalıpsız kullanılmamalıdır. Çünkü kulak kanalı tam kapanmadığından ötme yapar, zardan uzak olduğu için de az ses alır. İleri dereceli kaybı olan hastalarda kalıp- kanalı kesinlikle ikinci dirseğe varmalıdır. Yoksa hem cihaz ötme yapar hem de randıman vermez.

İşitme Cihazı Ne Zaman Kullanılır 2023

Gelişim durumuna göre çocuklarda kalıp 6-8 ayda bir değişmeli yetişkinlerde ise senede bir kez değişmelidir.

Kalıplar cihaza bağlı olarak değişik boylarda ve modellerde yapılmalı ventilasyon mümkün ise açılmalıdır.

İşitme Cihazı Ötme Sebebi
İşitme Cihazı Ötme Sebebi

izmir işitme

Categories: İşitme Cihazı

Written by:admin All posts by the author

WHATSAPP DESTEK
Nasıl Yardımcı Olabiliriz?