İşitme Cihazı Hakkında Bilgi

İşitme Cihazı Hakkında Bilgi İşitmeyi tedavi yoluyla düzeltme imkanı kalmadığı zaman kullanılan ve protezle işitme kazancı sağlamayı amaçlayan cihazlara İşitme Cihaz İşitmeyi tedavi yoluyla düzeltme imkanı kalmadığı zaman kullanılan ve protezle işitme kazancı sağlamayı amaçlayan cihazlara İşitme Cihazı adı verilir.

İşitmeyi tedavi yoluyla düzeltme imkanı kalmadığı zaman kullanılan ve protezle işitme kazancı sağlamayı amaçlayan cihazlara İşitme Cihaz adı verilir. Temel olarak 3 kısımdan oluşur: Mikrofon, Amplifikatör ve Hoparlör. Mikrofon, sesleri toplayarak amplifikatöre iletir. Amplifikatör ise bu sesleri hastanın ihtiyacına göre yükseltir ve hoparlör yardımıyla kişinin kulağına gönderir.

İzmir İşitme Cihazı

Öncelikli olarak uzman hekimin kulak burun boğaz muayenesinden geçen işitme kayıplı hastaların gerekli odyolojik incelemesi odyolog tarafından yapılır. Bu süreç sonucunda işitme kaybının varlığı anlaşılarak işitme cihaz kullanılmasına karar verilmiş olan bireyler, işitme cihaz kullanabilirler.

İşitme Cihazı Nedir

Ancak kişinin tek taraflı mı çift taraflı mı cihaz kullanacağı, tek ise hangi kulağına işitme cihaz kullanacağı, cihazın tipi ve modeli kendi isteğine değil, işitme kaybının derecesine ve türüne göre uygulayıcı uzman yardımıyla belirlenir. Sağlıklı ve doğru olan yöntem genellikle budur.

İşitme satışında, çok önemli olmasına rağmen herhangi bir denetim yapılmadığından bu konu çok önemlidir. İşitme kayıplının uygulayıcı uzmanın önerdiği tip ve modeldeki işitme cihaz kullanması doğru bir seçim olacaktır. Özellikle bebeklerde uygulayıcı uzman (odyolog) olmadan işitme cihaz seçim ve uygulamasının yapılmaması gerekir.

İşitme Cihazı Ne Zaman Kullanılır

İŞİTME CİHAZ TİPLERİ

Kulak Arkası (BTE)
Kulak İçi (ITE)
Kanal İçi (ITC)
Komple Kanal İçi (CIC)
Hoparlör Kulak İçi (RIE)
Kemik Yolu İşitme Cihazları

ÖNEMLİ NOT:
İşitme aleti tipinin seçimi, kişisel tercihlerden ziyade kişinin işitme kaybının türü ve derecesi ile ilgilidir. Uzman odyologlar, kişinin kaybının niteliklerini, kişinin isteklerini, sosyal ve mesleki yaşamını göz önüne alarak kişi için en uygun cihazı önerecektir.

İşitme cihaz bir kişinin sesleri daha iyi duymasına ve konuşulanları daha net bir şekilde anlamasına olanak tanıyan, kişinin iletişim yeteneğinde genel bir iyileşme sağlayan küçük elektronik cihazlardır.

İşitme kaybınız, işinizden ilişkilerinize ve duygusal rahatlığınıza kadar yaşamınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. İşitme cihazlarını tercih ederken özellikle de doğru işitme cihaz seçme konusunda bir kulak burun boğaz uzmanından yardım alırsanız, hayatınızda büyük fark yarattığını anlamaya başlayıp neleri kaçırdığınızı da anlamaya başlayacaksınız.

İşitme Cihazı Hangi Durumlarda Kullanılır

İşitme Cihazları Hangi Durumlarda Kullanılır?

Hastada mevcut işitme kaybının ilaç ya da ameliyatla düzelme ihtimalinin olmadığı veya düzelme ihtimali olsa bile özellikle ameliyatların riskli bulunması durumunda işitme cihaz kullanılır. Genellikle iç kulakla ilgili (sensörinöral) işitme kayıplarında ancak bazen orta kulak problemlerinde de kullanılırlar. İşitmenin tamamen kaybolduğu durumlarda ise işitme cihaz fayda vermez.

İşitme Cihazı Hakkında Bilgi 2023

İşitme Cihazları Nasıl Çalışır?

Neredeyse her tür işitme cihaz, sonuçlarının her bir kişi için farklı olması gerekmesine rağmen, benzer şekilde çalışıp işlev görür

İşitme cihazları ANALOG ve DİJİTAL işitme cihazları olmak üzere ikiye ayrılır. Analog işitme cihazları , dış sesleri tamamen yükseltirken; dijital işitme cihazları yazılım bazlı çalışırlar ve sesleri işlemler, süzdürür ve kişinin konforlu dinlemesine olanak sağlayacak şekilde kulağa iletirler. İşitme Cihazları Hakkında 2023 Günümüz teknolojisinde dijital işitme cihazları oldukça hızlı bir gelişim içindedir ve her geçen gün sağlanan yeniliklerle konuşmaları daha iyi ayırt edebilme avantajlarının yanı sıra, kullanıcının modern yaşantısına uygun teknolojik özelliklerle donatılmaktadırlar.

Duymer işitme cihazları

İşitme cihaz üç ana bölümden oluşur: Mikrofon, Amplifikatör ve Hoparlör. Mikrofon(lar) dış ortamdaki sesleri alır ve amplifikatöre iletir. Amplifikatör (ve işlemci) bu seslerin işlemlenip yükseltilmesi görevindedir. Son olarak yükseltilen sesler, hoparlör aracılığıyla kulağa iletilir.

İşitme Cihazı Nasıl Seçilir

Kulağa iletim sırasında çeşitli materyaller kullanılır, bunlar: kulak kalıpları, hortum ve boynuzlar, tüpler ve domlar olabilir. İşitme cihazları güç kaynağı olarak işitme cihaz pilleri kullanırlar.

İşitme Cihaz Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İşitme cihaz almadan önce mutlaka kulağınıza uygulamasını yapıp, sesini dinleyip kısa bir sürede olsa sesini deneyiniz. Alacağınız işitme cihazının kalitesiyle birlikte, cihazı alacağınız işitme merkezinin hizmet kalitesi de çok önemlidir. Bu nedenle hizmet kalitesine güven duyduğunuz bir işitme merkezinden işitme cihaz almanız cihazdan daha fazla fayda görmenizi sağlayacaktır.

İşitme Cihazı Nasıl Çalışır?

Nokta İşitme Cihazları

İşitme Cihazı