İşitme Cihazı Bakım Önerileri

İşitme Cihazı Bakımı İçin Faydalı Öneriler Modern işitme cihazları dayanıklı, kullanımı kolay ve güvenilir enstrümanlardır. Bununla beraber bazı küçük koruyucu önlemler ile cihazınız size uzun yıllar sorun çıkarmadan hizmet verebilir.

İşitme cihaz kirlenmesinden kaçının. İşitme cihazınızı ellemeden önce her zaman ellerinizin kuru ve temiz olduğuna emin olun. Mikrofon girişi milimetreden küçük genişlikte olup kolayca tıkanabilir.

İşitme Cihazı Bakımı

Keskin ve pürüzlü darbelerden ve etkilerden sakının. İşitme Cihaz yumuşak bir yüzey üzerinde takın ya da çıkarın. (koltuk, yatak)
İşitme cihazınızı sıcaktan koruyun. İşitme cihazınızı hiçbir zaman aşırı ısıya maruz bırakmayın. Direkt güneş ışığından koruyun evde ya da otomobilde ya da benzeri bir yerde) – asla kalorifer yakınında bırakmayın.

Cihazı rutubetten ve nemden koruyunuz. Duş almadan, yıkanmadan ya da yüzmeden önce cihazı kulağınızdan çıkarınız. Cihazı banyoda veya daha başka nemli bir ortamda bırakmayınız. Kulağınızın içinde ve çevresinde terleme olursa düzenli olarak terinizi kurulayın. Nem ve buğu cihazın içindeki devreye zarar verebilir. Gece pil kapağını açık bırakmanızı ve cihazlara özel kurutma kitini kullanmanızı öneririz.

İşitme Cihazı Nasıl Takılır Ve Çıkarılır

İşitme cihaz çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutunuz. Köpekler geri besleme (ıslık gibi) sesiyle irkilirler ancak cihaz üzerinde sahibinin kokusunu hissederek cihaza yanaşırlar ve sonuç tahmin edeceğiniz gibi çiğnenmiş bir işitme cihaz olarak size geri döner. İşitme cihazı pili yutulacak olursa tehlikeli olabilir. Kaza sonucu bir pil yutulması söz konusu olursa derhal tıbbi yardım alınız.

Cihazın makyaj malzemeleri veya saç spreyleri ile temasını engelleyiniz. Bu ürünlerin ince partikülleri cihazın mikrofon girişini kolayca tıkayabilir. Bu ürünleri kullanmadan cihazınızı çıkarınız.

Cihazınızı dikkatlice temizleyiniz. Cihazınızı yumuşak ve kuru bir bezle temizleyiniz. Alkol, solventler ve diğer temizleme sıvıları elektronik devrelere zarar verebilir.

Kulağınızın temiz olduğuna emin olun. Eğer cihazınızın sesi zayıf çıkıyorsa, bu ses çıkışının veya kulak kiri filtresinin tıkanmasından olabilir. İşitme uzmanından özel temizleme ürünleri isteyebilirsiniz.

Cihazınızı korunaklı bir yerde muhafaza ediniz. Cihazınızı kullanmadığınızda kutusunda muhafaza ediniz. Bir süre kullanılmayacaksa cihazın pillerini çıkarınız.

Her zaman cihaz tamirini yetkili teknik servis görevlisine yaptırınız. Tornavidalar ya da yağlama cihazınız için ölümcül olabilir. Hatta elektronik ya da mikro mekanik parçalara dokunmak bile tamiri imkansız zararlara yol açabilir.

izmir işitme cihazı

Kulak İçi Cihazların Temizlik ve Bakımı

İşitme uzmanınız size işitme cihazınızı temizlerken nasıl hareket edeceğinizi anlatacak ve size özel bir temizleme kiti tavsiye edecektir.

Su ve solvent içeren çözeltiler elektronik devrelere zarar verebilir. Cihazınızı kulağınızdan çıkardığınız her zaman yumuşak ve kuru bir bezle temizleyiniz.

Birikmiş olası kulak kirini her gün temizleyiniz. Kulak temizleme çubuğu kullanırken cihazı aşağıdan yukarı temizleyiniz. Bu sayede kir partiküllerinin cihazın için girmesini engellemiş olursunuz.

Eğer cihazınızın sesi zayıf çıkıyorsa, bu ses çıkışının veya kulak kiri filtresinin tıkanmasından olabilir. Ya filtreyi değiştirin ya da işitme uzmanına danışın.

Not : Kulak içi işitme cihazları özellikle kulaktan kaynaklanan kirlenmeye ve neme karşı çok hassastırlar. Zira elektronikler kabuğa entegre edilmiştir.

İşitme Cihazların Temizlik ve Bakımı

Kulak Arkası Cihazların Temizlik ve Bakımı

Eğer:

Kalıp ağrı yapıyor veya rahatsız ediyorsa,
Kalıptan kulak kiri temizlenemiyorsa,
Tüp sararırsa veya kırılmışsa,
İşitme cihazı düzgün ses ayarını engelleyecek şekilde ötüyorsa, işitme cihaz uzmanınıza (servis ) başvurunuz.

Önemli not:

Temizlemeden önce kalıp ile işitme cihazını birbirinden daima ayırın. İşitme cihazınız hiç bir zaman suyla temas etmemelidir. Kalıp ve işitme cihaz birbirine monte ederken her ikisinin de kuru olduğuna emin olunuz. Kulak kalıbını işitme cihaz takarken: Kalıp kıvrımı ile işitme cihazı kıvrımının birbirine uyumlu olmasına dikkat ediniz.

İşitme Cihaz Bakım Taeknikleri

Çeşitli Sorunları Giderme

Ses azalıyor :

Pil zayıf – değiştirin
Kulak kiri ses çıkışını kapamış – ufak bir fırça ile temizlik yapın. Kulak kiri filtresini değiştirin
Bloke olmuş mikrofon girişi – işitme uzmanınıza (servise) başvurun

Cihaz kulakta ötüyor :

Cihaz kulağa düzgün yerleştirilmemiştir. Yeniden deneyin.
Cihaz yanlış kulağa yerleştirilmiş- değiştirin
Devrelerde gevşeme var – servise başvurun.

Cihaz çalışmıyor :

Pil yok – pil takın
Pil yuvasının kapağı açık – kapatın.
Pil kirli – pil yüzeyini temizleyin.
Pil bitmiş – değiştirin.

Cihaz kulaktan dışarı kayıyor:
Kulak kanalı ıslak veya kirli – cihazınızı ve kulağınızı yumuşak ve kuru bir bezle temizleyin.

Cihaz zor yerleştiriliyor :

Parmağınıza tahriş etmeyen ve yağlayıcı özelliği olan bir losyon damlattıktan sonra bunu kulak kanalına yayın ve cihazı daha sonra yerleştirin. Losyonun ses çıkışı ve mikrofona bulaşmamasına dikkat edin.

İşitme Cihazı Neden Öter

izmir işitme cihazı

istanbul işitme cihazı

İşitme Cihazı